سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه در پی دانش است، بهشت در پی اوست و آنکه در پی نافرمانی است، دوزخ در پی اوست . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
برق و الکترونیک
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» مطالب جالب از برق

     افزایش کیفیت توان توسط ترانسفورماتورها:

کنسورسیوم آنالیزسیستم های انرژی (ESAC) متشکل ازدانشگاه های پوردو، میسوری، ویسکانسین،  ناوی و شرکت ABB باریاست دانشگاه پوردو ودانشگاه میسوری تصمیم دارند یک گام اساسی درجهت جانشین نمودن فناوری که درطی یکصدسال گذشته برترانسفورماتورهای غوطه وردر روغن حاکم بوده است بردارند.

این ترانسفورماتورهای جدید بر اساس فناوری نیمه هادیها طراحی می شوند . بدین معنا که عناصر نیمه هادی نظیر ترانزیستورهاو مدارات مجتمع ( آی سی ها ) جانشین سیم پیچ های مسی وهسته های آهن سنگین وزن در ترانسفورماتورهای معمولی می شوند. پروژه فوق تحت نظر اداره مرکزی شرکت ABB  واقع در شهر زوریخ  درسوئیس انجام میگیرد. اخیرا"پروفسور اسکات سادهاف (Scott Sudhoff ) از دانشگاه پوردو مقاله ای در زمینه احتمال جانشین شدن ترانسفورماتورهای نیمه هادی بجای ترانسفورماتورهای معمولی طی دهه آینده، انتشار داده است .

ترانسفورماتورهای توزیع عنصر اساسی شبکه های قدرت هستند ، آنها ......


ادامه مطلب
  نوشته شده در  یکشنبه هجدهم تیر 1385ساعت 12:48  توسط هادی ارجمند  |  یک نظر

برقگیر ها و محل نصب آنها

کارخانه جاتی همچون کارخانه سیمان باید دارای تاسیساتی برای حفاظت در مقابل برخورد مستقیم صاعقه باشند . برای جلوگیری از برخورد مسقیم صاعقه با تاسیسات ، از سیم زمین استفاده می شود که در بلند ترین نقاط دکل ها کشیده می شود . نوع برقگیر سیمی اغلب در اثر برخورد با صاعقه قطع می شود و با اتصال به قطعات زیر ولتاژ باعث اتصال کوتاه لحظه ای یک فاز می شوند ، که چون سیم می سوزد و خود به خود این اتصال هم برطرف می شود . برای سیم های برقگیر یا به عبارت دیگر صاعقه گیر اغلب از « آلو فولاد » استفاده می شود که در روی دکل های بلند استفاده می شوند . این برقگیر ها معمولاً از لوله آهن سفید است .

 ـ محل نصب برقگیر ها :

برقگیر ها متناسب با ماکزیمم اختلاف .........


ادامه مطلب
  نوشته شده در  جمعه نهم تیر 1385ساعت 18:18  توسط هادی ارجمند  |  2 نظر

سیکل ترکیبی چیست؟

برای پاسخ به پرسش مذکور در ابتدا تعریفی از انواع توربین ها و اصول کلی کار آنها ارائه می دهیم. توربین ها اصو لا بر اساس عامل ایجاد کننده کار تقسیم بندی می گردند . اگر عامل فوق گاز باشد آن را بخاری اگر آب باشد آبی و چنانچه باد باشد توربین بادی گو یند. توجه داشته باشیم که منظور از گاز گاز ناشی از احتراق است. لذا نوع سوخت دخیل در آن که بر حسب مورد می تواند گازوئیل مازول یا گاز باشد در این تقسیم بندی ها اهمیت ندارد. (اگر چه در کشور ما سوخت گاز سوخت غالب این توربین هاست. )
هر توربین گاز
v94.2 متشکل از دو محفظه احتراق است که در طر فین توربین نصب هستند و سوخت گاز یا گازو ئیل پس از ورود به آن همراه با عملکرد سیستم جرقه مشتعل شده و با هوایی که از سمت فیلتر های ورودی وارد کمپرسور شده و پس از انبساط از آن خارج می شود وارد ناحیه محفظه احتراق شده محترق می گردد و گازی با درجه حرارت 1050 در جه سانتیگراد تو لید می نماید.

گاز مذکور وارد توربین گاز ..........


ادامه مطلب
  نوشته شده در  پنجشنبه هشتم تیر 1385ساعت 18:4  توسط هادی ارجمند  |  نظر بدهید

مسائل فنی یکسان سازی  ولتاژ برق از 220 به 230

 

طبق استاندارد IEC38

 

یکسان کردن ولتاژ نامی شبکه در کشورهای مختلف، از اوایل دهه 70 مورد توجه IEC وسایر مجامع مهندسی قرار گرفته است . در این زمینه طی 25 سال گذشته بررسیهای جامعی توسط این مجامع انجام شده است که نتیجه نهایی آن یکسان سازی ولتاژ نامی شبکه در سطح 230 ولت است.

 

آیا می توانیم این استانداردIEC38 را در ایران انجام داد؟

شبکه ها توزیع ومصرف کنندگان کشورمان چگونه می شود؟

لامپ ها و موتورها ی الکتریکی و وسایل الکترونیکی چه می شود؟

 

وضعیت ولتاژ برق در جهان :

سه ولتاژ نامی در کشورهای اروپایی وآ سیایی رایج است: ......



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » جعفر ( چهارشنبه 85/3/31 :: ساعت 12:26 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

ساعت تحویل پروژه
مونیتور LCD
مطالب جالب از برق

>> بازدید امروز: 4
>> بازدید دیروز: 0
>> مجموع بازدیدها: 15668
» درباره من

برق و الکترونیک

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
مهرداد محمود زاده
سید افشین راستگو

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان


» وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
» طراح قالب